Aroonia ja punase peakapsa toorsalat

Sobib nii kuumade kui külmade liha- ja kalatoitude kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

400 g punast kapsast

soola

0.5 dl punast veiniäädikat

1-2 sl õli

1-2 sl suhkrut

200 g arooniaid

Valmistamine

Valmista ette arooniad: puhasta küpsed arooniad viljavartest, keeda neid 3-5 minutit ja jahuta seejärel külma jooksva vee all. Enne salatisse lisamist tambi marjad kausis puunuiaga kergelt läbi nii, et vaid osa marju puruneks.
Lõika kapsas peenteks ribadeks, riputa peale veidi soola ja tambi puunuiaga, kuni hakkab mahla eralduma. Sega juurde veiniäädikas, õli, suhkur ja ettevalmistatud arooniad.
Sega salat läbi ja tõsta pooleks tunniks külmikusse.

Retsept ilmus ajalehes Postimees (26.10.2001, Toivo Niiberg "Rohu moodi mari")

LISA KOMMENTAAR