400 g (varajasi) kartuleid
1-2 punast paprikat
1 punane sibul
3 sl oliiviõli
0,5 sidruni mahl
1 tl suitsutatud paprika pulbrit (Pimentón de la Vera)
1 tl kuivatatud Herbes de Provence'i maitseainesegu või pitsamaitseainet
6 kana poolkoiba või kanakintsu või muid kanatükke
16 kirsstomatit
suur peotäis kivideta musti oliive
suur peotäis värsket basiilikut
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Pese kartulid hoolega, soovi korral koori. Väiksemad kartulid lõika pooleks, suuremad neljaks. Lõika pommu u 2 cm viiludeks, seejärel lõika viilud neljaks. Puhasta paprika seemnetest, lõika ampsusuurusteks tükkideks. Koori sibul, lõika sektoriteks.
Pane kõik köögiviljad suurele ahjupannile. Nirista peale oliiviõli ja sidrunimahl, maitsesta soola, pipra, paprikapulbri ja ürdiseguga.
Lisa kanatükid ning sega kõik korralikult läbi. Säti nüüd kanatükid kenasti köögiviljade vahele ning pane roog 200-kraadisesse ahju. Küpseta umbes 30 minutit, siis tõsta ahjupann välja.
Sega köögiviljad läbi, pööra kanatükid ringi. Lisa kirsstomatid pannile ja pane roog uuesti ahju. Küpseta veel 15-20 minutit, kuni kana on kenasti läbi küpsenud ja kuldpruun.
Puista roale mustad oliivid ja basiilikulehed ning serveeri.
Retsept ilmus ka ajakirjas Pere ja Kodu, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.
Vahemerehõnguline kana köögiviljadega
Ahjupannitäis head-paremat ehk vahemerehõnguline kana köögiviljadega.