Sibula-maksahautis

Maksast saab lisaks maksakastmele teha edukalt ka erinevaid hautisi - siinkohal rõõsa koore ja rohke sibulaga variant.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt sibulat

2 sl võid

400 g ribadeks lõigatud sea- või veisemaksa

2 dl 10% rõõska koort või 35% rõõska koort

0.5 lihapuljongikuubikut

1 tl kuivatatud majoraani

purustatud musta pipart

värsket hakitud tilli

Valmistamine

Poolita sibulad ning lõika viiludeks. Hauta tasasel tulel võis pehmeks ja kuldseks, tõsta kõrvale.

Pruunista maksaribad kiiresti pannil. Lisa praetud sibul. Lisa rõõsk koor ja puljongikuubik. Kuumuta keemiseni, maitsesta ning kuumuta vaiksel tulel 4-5 minutit.

Serveeri kohe kartulipudru, pohlamoosi ja marineeritud kurkidega.

Nipid ja soovitused:

  • Vajadusel kontrolli, et puljongikuubik on gluteenivaba. 
  • LCHF-dieedi puhul kasuta vahukoort, serveeri nt lillkapsatambiga

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome Valio retseptist (Sipulinen maksapata). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

specialones
postitatud 15.03.2006 14:04

mina panin veel lisaks sojakastet ja veits sinepit . täitsa nämma tuli

Ilse
postitatud 02.10.2018 14:00

Maitsev kaste sai. Sibul teeb mõnusalt magusaks. Puljongikuubikust panin pool ja tegelikult arvan et võib vabalt soola lihtsalt panna ja kuubiku täitsa ära jätta.