Vokitud sealiha Hawaii moodi

Hawaii kohalik toit, mis eestimaiseks kohandatuna viib meilgi keele alla.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g kondita pehmet sealiha

2 küüslauguküünt

2 erivärvilist paprikat

2 porgandit

250 g tükeldatud konservitud ananassi omas mahlas

1 dl ananassimahla või ananassikonservi vedelikku

1 tl riivitud värsket ingverit

3 sl sojakastet

1 sl maisitärklist

Valmistamine

Lõika sealiha ribadeks. Pese ja poolita paprikad, eemalda seemned ja lõika paprikad seejärel õhukesteks viiludeks. Koori porgandid, lõika õhukesteks seibideks.

Sega väikeses kausis omavahel ananassimahl, tärklis, riivitud ingver ja sojakaste.

Pruunista liha suurel pannil õlis ümberringi. Seejärel lisa pannile paprikad ja porgand ning prae 5 minutit, kuni köögiviljad pehmenevad. 

Lisa hakitud küüslauk ja nõrutatud ananass. Prae 2 minutit pidevalt segades.

Siis keera kuumus väiksemaks ja lisa ananassimahla-tärklise-sojakastme segu. Sega hästi läbi ja kuumuta veel mõned minutid.

Serveeri kuumalt riisiga.

Nipid ja soovitused:

  • Kõige paremini sobib selle roa tegemiseks sea sisefilee. Kui see õhukesteks viiludeks lõigata, siis valmib see kiiresti.  

Loe veel:

  • Retsept on mugandatud ammusest Pereköögi retseptivihikust, kus see kandis "Hawaii luau" nime. Luau ei ole tegelikult roa nimi vaid hoopis lihtsalt suuremat sorti Hawaii pidu, kus pakutakse rikkalikult süüa ning meelelahutust. Seega kutsume seda rooga siin lihtsalt vokitud sealihaks Hawaii moodi. 
  • Valik Hawaii ja Hawaiist inspireeritud retsepte Nami-Namis

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille Petersoo.

LISA KOMMENTAAR

Helen
postitatud 28.12.2009 11:26

Mees ütles kommentaariks, et seda toitu võiks iga päev süüa. Tõesti oli hea ja väärib edaspidigi tegemist.

Pille
postitatud 31.05.2019 11:54

Heleni saadetud pilt:

Aniitram
postitatud 01.05.2010 18:00

Meile mehega kohe väga meeldis-maitses! :) Ainult, et retsept jätab mulje, nagu saaks selle söögi imekiirelt valmis-tegelikult tuli ju lihal ikka pehmeneda lasta

Pille
postitatud 31.05.2019 11:55

Aniitrami saadetud pilt:

Hexy
postitatud 17.02.2012 21:01

Mulle maitses!!

triinp
postitatud 19.06.2010 13:19

Maitsev!

Liisi
postitatud 28.11.2012 20:08

Väga hea, aga järgmisel korral paneksin ingverit 1/2 tl. Kasutasin marineeritud paprikaviile ja punast sibulat.