Kõrvitsasupp mustade torbikseentega

Lihtsalt valmistatav, aga elegantne ja efektne pidulik supp.

Kogus
kahele kuni neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g kõrvitsat

1 Peipsi sibul

2 dl puljongit

2 dl piima või kohvikoort

1 l musti torbikseeni või 200 g külmutatud praetud musti torbikuid

praadimiseks võid ja õli

soola ja musta pipart

vanillimaitselist oliiviõli

soovi korral maitserohelist kaunistamiseks

Valmistamine

Puhasta ja tükelda kõrvits ja sibul. Maitsesta soola-pipraga, lisa veidi rapsiõli ja küpseta 200-kraadises ahjus, kuni kõrvits on pehme. Ahjus küpsetamine annab kõrvitsale erilise sügava maitse, mida keetes kunagi ei saavuta!

Pane küpsetatud kõrvits koos sibulaga supipotti, lisa puljong ja piim. Kuumuta, maitsesta ja püreesta. Puhasta ja tükelda torbikseened ja prae need või ja õli segus läbi. Maitsesta soola-pipraga. 

Serveeri kõrvitsapüreesuppi praetud seentega, lisa igale portsjonile 2-3 tilka vanillimaitselist oliiviõli. 

Nipid ja soovitused:

  • Margit Härma kirjutab, te kuigi vanill võib tunduda kummaline kaaslane kõrvitsale ja seenele, siis see täiendab imelisel moel mõlema maitsega. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Margit Härma raamatust "Seeneaabits. Metsast pannile ja purki" (Pilgrim Raamat, 2012). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR