Tikrimarmelaad vanilli ja portveiniga

Väga mõnus paks tikrikeedis, mis sobib nii saia ja pannkoogi peale kui ka juustu kõrvale. Kui kasutad tavalist suhkrut, jääb tulemus moosisem; moosisuhkur sisaldab pektiini ja siis saad pigem marmelaadi.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tikreid

500 g moosisuhkrut või tavalist suhkrut

1 dl valget portveini

1 vanillikaun

Valmistamine

Pese tikrid, puhasta ja lõika pooleks*. Pane potti. Lisa portvein ja suhkur.

Lõika vanillikaun pikuti pooleks, kaabi seemned terava noaga tikritele lisaks ja pista ka kaunad potti. Kuumuta tasakesi keemiseni, siis keeda vaiksel tulel 10-15 minutit, kuni tikrid on pehmenenud.

Soovi korral eemalda vaht.

Võta vanillikaunapoolikud potist välja, tõsta kuum moos steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe.

* Tüütu töö, aga minu arust jääb moos palju mõnusam. Kui kõiki tikreid poolitada ei viitsi, siis lõika vähemalt pooled marjad katki.

Retsept on tugevasti mugandatud Pereköögist (august 2000, Tikrimarmelaad)

LISA KOMMENTAAR

Kärt
postitatud 07.08.2009 12:48

Tegin oma tikrid selle retsepti järgi moosiks, portveini jätsin välja. Enne purki panemist püreestasin sauseguriga ühtlaseks ka. Väga väga maitsev moos, just parasjagu hapu.

Saale
postitatud 27.07.2014 18:26

Ülihea moos! Ajasin segu enne suhkru lisamist läbi sõela-sain ilusa ja väga hea moosi juustu või liha nautimiseks.