Värske kartul tilli-koorekastmes

Maitsev põhjamaine viis värskete kartulite valmistamiseks. Sobib hästi nt lõheroogade kõrvale.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg värskeid väiksemaid kartuleid

2 dl kohvikoort või vahukoort

100 g hapukoort hapukoort

punt värsket tilli

korralik näputäis suhkrut

soola ja valget pipart

Valmistamine

Pese kartulid harjaga hoolikalt puhtaks, soovi korral koori. Keeda soolaga maitsestatud ves pehmeks. Nõruta. 

Pane kartulid uuesti potti, lisa rõõsk koor ja hapukoor. Kuumuta segades umbes 5 minutit, kuni rõõsk koor ja hapukoor on osaliselt kartulitesse imendunud. 

Maitsesta soola, suhkru ja valge pipraga, lisa hakitud till ja serveeri. 

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 05.07.2016 22:30

Meile meeldis. Veidi vaheldust tavapärastele keedetud kartulitele.

Jane Bracey
postitatud 04.07.2017 08:56

Maitseb iga grilliga :)