Koha laimimarinaadis

ehk ceviche on Peruu köögist pärit viis kala "küpsetamiseks". Koha asemel sobib kasutada ka vimba.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g kohafileed või vimba

1-2 sibulat

2 laimi

1 sidrun

1 tl kergelt purustatud roseepipart

1 tl kergelt purustatud rohelist pipart

0.5 dl kvaliteetset õli

maitse järgi soola

Valmistamine

Lõika kohafilee ja sibulad õhukesteks viiludeks. 

Sega värskelt pressitud laimi- ja sidrunimahl pipra ja õliga. Kalla segu kala- ja sibulaviiludele.

Lase paar tundi maitsestuda, kuni kala on läbipaistva värvuse asemel heledaks muutunud.

Serveeri eelroana rukkileiva ja värskete kartulitega.

Pildi tegi Ilse, kes kasutas vimba

LISA KOMMENTAAR

Katrin
postitatud 28.02.2006 04:27

Parimaid värske kala toite mida sööönud - kuigi jah, ei tea kuidas selle tegemisega Euroopas on. Peruus, kus see rahvustoiduks on, igatahes tuleb see asi ikka väga hea.

Triinpvr
postitatud 21.02.2011 10:37

Retseptis seda kirjas pole, aga serveerimisel lisaks mina isiklikult terakese soola. Ja megahea* on kui leivale või saiale panna kõigepealt viilud küpsest avokaadost ja siis sinna peale hapukas kala, muahh.

Pille
postitatud 20.10.2016 14:22

Triin kasutas kohakala ja saatis sellise pildi:

Ilse
postitatud 20.10.2016 17:50

Päris ceviche see siiski ei ole, sest sinna õli ei panda aga väga maitsev sai. Mul oli kalaks väike kilone vimb ja tunniga juba küpses hästi läbi ja sai väga maitserohke. Pildil on just küpsema pandud kala, valmis toit näeb heledam välja ja veelkord- maitseb suurepäraselt.