Kaplinna seemneleib

Leivaretsept Lõuna-Aafrika Vabariigist, kus seda pakutakse hotellide hommikusöögilauas.

Kogus
2 pätsi
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

500 g kõva täisteranisujahu

150 g isekerkivat nisujahu

50 g nisukliisid

2 pakki kuivpärmi

75 g päevalilleseemneid (ja veel veidi pealepuistamiseks)

75 g seesamiseemneid (ja veel veidi pealepuistamiseks)

40 g mooniseemneid (ja veel veidi pealepuistamiseks)

50 g fariinsuhkrut või tumedat muscovado suhkrut

1 tl soola

2 sl taimset õli

Valmistamine

Sega suures kausis jahud, kliid, kuivpärm, seemned, suhkur ja sool hoolega.
Lisa õli ja 6 dl käesooja vett ning sega pehmeks tainaks, mis lusika küljest kergesti eraldub.
Jaota tainas kahte õlitatud liitrisesse keeksivormi, silu pealt ühtlaseks.
Keera vormid kilesse ja lase soojas senikaua kerkida, kuni tainas vormi servani ulatub.
Puista piki pätsi erinevaid seemneid ja küpseta 200-kraadise ahju ülaosas 40 minutit (leivad on valmis, kui põhjale koputades vastu kumisevad). Lase jahtuda.
Lõika seemneleivad viiludeks.

Retsept on briti ajakirjast Tesco Recipe Magazine (September 2002)

LISA KOMMENTAAR