Apelsinikissell

Ka eksootilistest apelsinidest saab koduse kisselli valmistada.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl vett

0.5 dl suhkrut

3 sl kartulitärklist

2 sl sidrunimahla

4 mahlast apelsini

0-0.5 tl jahvatatud pomerantsi soovi korral

Valmistamine

Pane potti vesi, suhkur, kartulijahu ja pomerants. Kuumuta pidevalt segades, kuni vedelik hakkab muutuma läbipaistvaks ja esimesi mulle ajama. Tõsta pott tulelt.

Poolita 2 apelsini ja pressi mahl välja. Sega apelsini- ja sidrunimahl kisselli hulka. Koori ülejäänud 2 apelsini, eralda sektoriteks ja lõika need väikesteks tükkideks. Jaota apelsinitükid magustoidukaussidesse, vala peale kissell.

Paku täiesti jahtunult. Juurde võid anda vanillikastet või vanilliplombiiri.

Retsept on pärit ajakirjast Elukiri (veebruar 2003, Ellen Arnover), pildi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Seakass
postitatud 23.03.2011 11:47

Hea:)

Seakass
posted on 14.09.2015 10:14

Pilt ka:

Martiina
postitatud 14.09.2015 11:08

Lastele maitses, mulle ka. Meeldis, et apelsinimahla maitse jäi nii tehes hästi värske.