Lehmakommikook

Kogus
12 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 muna

1 dl mahedamaitselist õli

1 dl pruuni suhkrut

2 dl ehk 120 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

1 tl kaneeli

näpuotsaga soola

Täidis:

600 g hapukaid õunu

200 g lehmakomme

Purukate:

75 g ehk 1,25 dl nisujahu

50 g mandlilaaste

näpuotsaga soola

1 tl pruuni suhkrut

75 g võid

Valmistamine

Vahusta muna õliga, lisa vahustamist jätkates suhkur. Seejärel lisa, lusikaga segades, juurde omavahel segatud kuivained.

Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø 22-24 cm).

Koori ja tükelda õunad ning aseta need koos lehmakommitükkidega koogivormi. Katte valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa või ning näpi purutaoliseks massiks.

Tõsta purukate koogivormi ning küpseta alumisel siinil 170 kraadises ahjus 40-50 min.

Ragne Värki retsept ilmus ajakirjas Naisteleht 25.9.2019.

LISA KOMMENTAAR