1 kg kuubikuteks lõigatud kanafileed või kintsuliha
Marinaad:1 sidruni mahl
2 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl tšillipulbrit
0,5-1 tl soola
2 tl õli
Satay-kaste:4 sl naturaalset maapähklivõid
2 tl sojakastet
2 tl pruuni suhkrut
1 tl sidrunimahla
1 tl riivitud ingverit
4 sl kookospiima
1 sl Sriracha't või muud tšillikastet
maitse järgi soola
1 sl hakitud maapähkleid
Sega marinaadi koostisained madalas kausis, siis lisa kanakuubikud. Sega, kata kinni ja pane kas järgmise päevani või vähemalt 2 tunniks külmkappi maitsestuma.
Maapähklikastme jaoks sega maapähklivõi, sojakaste, suhkur, sidrunimahl, riivitud ingver, kookospiim ja tšillikaste omavahel. Siis lisa lusikatäis või paar sooja vett, kuni saad parajalt vedela kastme. Maitsesta soolaga. Pane serveerimiskaussi, puista peale hakitud maapähklid.
Kuumuta grillahi.
Lüki kanatükid grillvarraste otsa (kui kasutad puitvardaid, siis leota neid esmalt 30 minutit vees), aga jäta kanatükkide vahele ruumi, et need ühtlaselt küpseks.
Küpseta 7 minutit ühelt poolt, siis pööra ümber ja küpseta 5-7 minutit teiselt poolt või kuni kanatükid on küpsed.
Serveeri maapähklikastme ja laimisektoritega.
Retsept mugandatud siit.
Lihtne kana-satay
Kiirel argiõhtul võib teha kana-satay lihtsustatud varianti (marinaadi pane kana siiski veidi varem). Pähklikaste valmib vaid 5 minutiga!