Lihtne kana-satay

Kiirel argiõhtul võib teha kana-satay lihtsustatud varianti (marinaadi pane kana siiski veidi varem). Pähklikaste valmib vaid 5 minutiga!

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kuubikuteks lõigatud kanafileed või kintsuliha

Marinaad:

3 küüslauguküünt

1 sidruni mahl

2 tl kollajuurt ehk kurkumit

2 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl tšillipulbrit

0,5-1 tl soola

2 tl õli

Satay-kaste:

4 sl naturaalset maapähklivõid

2 tl sojakastet

2 tl pruuni suhkrut

1 tl sidrunimahla

1 tl riivitud ingverit

4 sl kookospiima

1 sl Sriracha't või muud tšillikastet

maitse järgi soola

1 sl hakitud maapähkleid

Valmistamine

Sega marinaadi koostisained madalas kausis, siis lisa kanakuubikud. Sega, kata kinni ja pane kas järgmise päevani või vähemalt 2 tunniks külmkappi maitsestuma. 

Maapähklikastme jaoks sega maapähklivõi, sojakaste, suhkur, sidrunimahl, riivitud ingver, kookospiim ja tšillikaste omavahel. Siis lisa lusikatäis või paar sooja vett, kuni saad parajalt vedela kastme. Maitsesta soolaga. Pane serveerimiskaussi, puista peale hakitud maapähklid. 

Kuumuta grillahi. 

Lüki kanatükid grillvarraste otsa (kui kasutad puitvardaid, siis leota neid esmalt 30 minutit vees), aga jäta kanatükkide vahele ruumi, et need ühtlaselt küpseks. 

Küpseta 7 minutit ühelt poolt, siis pööra ümber ja küpseta 5-7 minutit teiselt poolt või kuni kanatükid on küpsed. 

Serveeri maapähklikastme ja laimisektoritega. 

Nipid ja soovitused:

  • Lisaks maapähklikastmele ja laimisektoritele võid lauale panna ka magusa tšillikastme, värsket koriandrit, viilutatud punast tšillit. 

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR