Merehõnguline tuunikalatort

Võileivatort on parim valmistamisele järgneval päeval. Kui soovid juba paari tunni pärast võileivatorti pakkuda, siis niisuta leiva- või saiaviile neid mineraalvee või jahtunud puljongiga kergelt pintseldades.

Kogus
0,5 kg
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g kandilist saia või leiba

200 g nõrutatud tuunikalakonservi

100 g kodujuustu

100 g hapukoort

peotäis hakitud murulauku või nooremapoolset porrut või peterselli

sidrunit (mahla)

Ürdivõie:

20 g pehmet võid

hakitud peterselli

hakitud basiilikut

soola

musta pipart

Kaunistuseks:

1 tk keedetud muna

1 tk tomatit

nõrutatud tuunikalakonservi

keedetud ja kooritud krevette

hakitud värsket tilli

lehtsalatit

Valmistamine

Sega peenestatud tuunikala, kodujuust ja hapukoor ühtlaseks massiks. Maitsesta hakitud porru või maitserohelisega ja sidrunimahlaga.
Määri kolmveerand tuunikalatäidisest serveerimisalusele kihiti asetatud leiva- või saiaviiludele, suru kokku ja pane pooleks tunniks raskuse alla.
Valmista pealmise kihi ja külgede määrimiseks ürdivõie: lisa vahustatud võile hakitud petersell ja basiilik, maitsesta soola ja pipraga. Sega see alleshoitud tuunikalatäidisega ühtlaseks. Määri võileivatordi peale ja külgedele.
Kaunista võileivatort tomati- ja keedumunarataste, tuunikalatükikeste, krevettide ning tilliga, lisa ka musta pipart. Võileivatordi küljed kata salatilehtedega.

Juuresoleva foto saatis kasutaja Kristel99.
 

LISA KOMMENTAAR