1 suurem muna
2 sl suhkrut
125 g hõõrutud kohupiima
1 sl hakitud sukaadi soovi korral
veidi riivitud sidrunikoort
200 g nisujahu
0.5 tl küpsetuspulbrit
5 sl piima
Frittimiseks: Peale:jahvatatud kaneeli
Vahusta muna suhkruga. Lisa kohupiim, maitseained ja küpsetuspulbriga segatud jahu vaheldumisi piimaga.
Küpseta õlis kuldsed pallikesed.
Puista peale kaneeli-tuhksuhkrusegu.
Retsept on pärit Ida Savi raamatust "Saiad, pirukad, koogid" (1989). Juuresoleva foto saatis kasutaja Spidur.
Tulevad kordamisele kindlasti, väga head ja õhulised tulid. Ma sukaadi ei pannud, panin ühe terve sidruni koore ja peale esimeste maitsmist panin ülejäänud taignale kardemoni juurde (need maitsesid mulle isegi rohkem). Aga järgmine kord panen soola kindlasti ka.
Mäletan siiani üht sünnipäeva,mil ema tegi suure silmapesukausitäie neid. Lastele maitses ka väga, viie minutiga hingati topeltports kohupiimapalle sisse. Meeski oli kambas. Kaks õnnetut jäeti alles :)
Oleks tahtnud kohupiimasemaid, teinekord proovin vähendada jahu kogust ja tiba rohkem kohupiima panna. Sidrunikoor andis mõnusa meki.
Nõustun sellega, et jahu võiks vähem olla ja kohupiima rohkem. Kuidagi maitsetud jäävad muidu :(
Tegime 200g ricottaga, apelsinikoorega, muud kogused samad. Taigen mugav vormida 2 lusika vahel, õlisse ei teki palju prahti. Dessertlusikaga tehtuna 25 tk.
Tegin ka. Panin kaks muna, 4 sp suhkrut, 500g maitsestamata kohupiima, tunde järgi vaniljesuhkrut, jahu panin 150g ja 0,5 tl kypsetuspulbrit. HEAD TULID :P
Aitähh retsepti eest. Mul tulid sellised ilusad ja mehele maitses.
Mõnusad! Ja väga suure laiskusega saab tainast ka pritskotiga otse õlisse pritsida. Pallidega pole siis küll muidugi enam tegu...
Tegin üle hulga aja... nammm... ainult tavalise kohupiima asemel oli Otto sidrunikohupiim...
Nämmad tulid, aga palju sebimist, kui veel ei oska. Teinekord olen juba targem.
Need on jube head????
Jube head ????
Kohupiimapallid
Küpsetuspulbriga kergitatud pontšikud.