Kukeseene-suvikõrvitsasupp

Südasuvine supp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
35 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g suvikõrvitsat

1 sibul

2 küüslauguküünt

praadimiseks võid

250 g värskeid kukeseeni

soola ja musta pipart

2 köögiviljapuljongikuubikut

1 l vett

1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

Hapukoorekreem:

2 dl crème fraîche'i või hapukoort

0,5 dl hakitud värsket tilli

soola ja musta pipart

Kaunistuseks:

veidi praetud väikeseid kukeseeni

Valmistamine

Lõika suvikõrvits õhukesteks viiludeks. Haki sibul, purusta küüslauk. Prae kõik potis võis klaasjaks, kuni sibul muutub klaasjaks ja suvikõrvits pruunistub. 

Lõika suuremad kukeseened tükkideks. Prae pannil võis kahes jaos, maitsesta soola-pipraga. 

Lisa nüüd potti, kus on suvikõrvits jm, puljongikuubikud ja vesi. Kuumuta keemiseni, siis lase keskmisel kuumusel podiseda 10 minutit. 

Võta pott tulelt, püreesta saumikseriga ühtlaseks. Lisa praetud kukeseened ning püreesta veel veidi. Sega juurde rõõsk koor, maitsesta supp soolaga parajaks. 

Sega hapukoorekreemi ained omavahel. 

Jaota supp taldrikutesse, iga supiportsu keskele tõsta hapukoorekreemisilm ning kaunista praetud kukeseentega. 

Loe veel:

Retsept on Rootsi ajakirjast Matmagasinet 8/2021

LISA KOMMENTAAR