Praetud riis munaga

Populaarne hiina roog, retsept ise on aasia köögi eksperdi Ken Homi sulest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt muna

2 tl seesamiõli

1 tl soola

2 sl maapähkliõli

0.25 tl purustatud musta pipart

2 sl hakitud talisibulat

Riis:

aurus keedetud ja täiesti jahtunud riisi (400 ml pikateralist või jasmiiniriisi, 600 ml vett)

Valmistamine

Sega väikeses kausis või kannus munad, seesamiõli ja 1/2 soolast kergelt kahvliga läbi. Pane kõrvale.

Kuumuta vokkpann kuumal tulel. Lisa maapähkliõli ja kuumuta hästi tuliseks. Lisa külm riis. Prae pidevalt segades 3 minutit kuni riis on täiesti läbi kuumenenud.

Nirista juurde muna-seesamiõlisegu ja jätka praadimist pidevalt segades, kuni munad on hüübinud ja segu on kuiv.

Lisa ülejäänud sool ja prae pidevalt segades veel 2 minutit. Lisa hakitud sibul, sega läbi ja serveeri kohe.

Ken Homi nipid:

  • riis peab olema täiesti jahtunud, muidu jääb riisi tükki
  • riisikeetmisvesi on mage, soola sellele ei lisata
  • kuumuta vokkpann enne riisi lisamist hästi tuliseks - keraamilisel pliidil võib selleks kuluda isegi 5-10 minutit. Siis saab praetud riis õige, kergelt suitsugrilli maitse ning ka õli kulub vähem
  • See on põhiretsept, mida võib vastavalt oma maitsele ja olemasolevale toorainele tuunida. Hakitud paprika, singikuubikud, rohelised herned jms - kõik sobib.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Henri
postitatud 28.01.2014 15:23

Tegin selle retsepti järgi, lisasin isegi natukene rohkem õli, samuti riisimaitseainet. Isiklikult tundub, et võib julgelt kolm muna lisada, siiski jäi päris kuivaks. Huvitav, mida ma valesti tegin?