Röstitud spargelkapsas Caesari kastmes

Ahjus röstitud spargelkapsas e. brokoli kreemjas Caesari kastmes.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3-4 spargelkapsast e. brokolit

3 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

4 sl Panko riivsaia

riivitud parmesani juustu

väike pott Gourmet Club Caesari salati kastet

Valmistamine

Kuumuta ahi 210 ºC.

Lõika spargelkapsastelt varred ära, koori need, siis lõika vars pikuti pooleks ja seejärel 2,5 cm juppideks. Lõika spargelkapsaõisikud 2,5 cm juppideks. 

Pane kõik suurde kaussi, nirista peale 2 sl õli, maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega läbi,

Laota kuumale ahjuplaadile ühekordse kihina. Pane ahju ja küpseta umbes 20 minutit. Sega ja rösti veel 5 minutit. 

Valmista ette riivsai. Kuumuta u 2 tl oliiviõli väikesel praepannil keskmisel tulel. Lisa Panko riivsai ja näpuotsaga soola. Prae segades 2-3 minutit, kuni riivsai on kuldpruun. Tõsta pann tulelt.

Tee Caesari kaste ise nt selle retsepti järgi või kasuta restorani kvaliteediga Gourmet Club valmiskastet. 

Kui spargelkapsas on valmis, siis tõsta küpsetusplaat metallrestile. Nirista Caesari kaste spargelkapsaõisikutele ja sega läbi. Tõsta vaagnale. 

Puista peale krõbe riivsai, siis riivi peale julgelt Parmesani juustu.

Nipid ja soovitused:

  • Kui rooga alles jääb, siis pane kinnisesse karpi ja kuni 4 päevaks külmkapis. Serveeri külmkapikülmalt või toasoojalt.

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR