Koostisosad

2 l tihedasti kokku surutud mustasõstralehti

1 l noori kaselehti (õrnalt kokku surutud)

4 l vett

40 g sidrunhapet

1 kg suhkrut

2 sl vanillisuhkrut

Serveerimiseks:

tavalist vett, mullivett või sidrunilimonaadi

Kaunistuseks:

võõrasemaõisi

kase- ja viinapuulehti

sidrunisektoreid

Valmistamine

Pane sõstra- ja kaselehed suurde potti või ämbrisse. Pese rohke külma veega, vett paar korda vahetades, siis nõruta. 

Kuumuta vesi (4 L) keemiseni, kalla lehtedele. Lase toatemperatuurini jahtuda, siis sega hulka sidrunhape.

Lase joogil 1-2 päeva külmas maitsestuda. 

Kurna jook läbi sõela. Kuumuta potis keemiseni, siis sega juurde suhkur ja seejärel vanillisuhkur. Pane kuumalt pudelitesse, säilita külmas. 

Serveerimisel lisa sidrunisektoreid ja maitse järgi kas mullivett, tavalist vett või sidrunilimonaadi. Kaunista kaselehtede ja võõrasemaõitega. 

Mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR