Mündi-kurgikoogid

Kaare kirjutab: "Kui hoidised juba valmis ja salatist isu täis, aga kasvuhoones kestab ikka veel kurgiuputus, siis pole muud kui krõmps köögivili koogiks küpsetada". 

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g värsket pikka kurki

peotäis piparmündilehti

1 sl sidrunimahla

100 g võid

120 g suhkrut

2 muna

1 tl vanillisuhkrut

150 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

noaotsatäis soola

Kaunistamiseks:

2 dl 35% rõõska koort

2-3 tl suhkrut

0.5 tl vanillisuhkrut

riivitud sidrunikoort

värsket piparmünti

Valmistamine

Ära kurki koori! Lõika see pikuti pooleks, eemalda lusikaga seemned ja tükelda. Surista kurk, mündilehed ja sidrunimahl saumikseriga ühtlaseks püreeks. 

Vahusta toasoe või koos mõlema suhkruga kohevamaks, lisa vahustamist jätkates munad. Vahusta, kuni tekib ühtlane kreemjas vaht. 

Sega jahu küpsetuspulbrti ja soolaga ning lisa vaheldumisi kurgipüreega muna-võivahule.

Jaota tainas pabervormidega vooderdatud muffinivormidesse. Küpseta 170-kraadises ahjus umbes 20 minutit - ära lase muffinitel ahjus liigselt pruunistuda, siis jäävad need ilusad rohelised. 

Kaunistamiseks vahusta rõõsk koor suhkrutega. Kaunista jahtunud koogid vahukoore, värske piparmündi ja riivitud sidrunikoorega. 

Retsept on ajakirjast "Kodu & Aed" (august 2014), pildistas Kaare (Virk Vispel)

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 24.09.2015 15:57

Mõnusad värsked ja ilusa värviga.

Karima
postitatud 23.07.2016 18:05

See on super mõnus, olen palju teinud.