Apelsiniküülik

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sl nisujahu

0.75 tl paprikapulbrit

0.25 tl soola

1.5 kg tükeldatud küülikut

Kaste:

4 sl võid

1.75 dl apelsinimahla

1.5 tl apelsini riivitud koort

0.5 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed

2 viilutatud sibulat

1.75 dl kuiva valget veini

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega jahu, paprikapulber ja sool, veereta küülikutükke jahusegus.

Kuumuta õli suurel pannil, pruunista lihatükid kergelt.

Sega ülejäänud ained (v.a. vein) väikeses potis. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning hauta 10 minutit tasasel tulel.

Laota küülikutükid madalasse ahjuvormi ühe kihina.

Sega vein kastmega ja vala kaste lihatükkidele. Küpseta 180-kraadises ahjus kuni küülik on pehme, aeg-ajalt kastmega niisutades.

Serveeri ahjukartulite ja hautatud roheliste aedviljadega.

Loe veel:

"Rabbit à l'Orange" retsept on pärit "Pan-American Rabbit Science" veebilehelt.

LISA KOMMENTAAR

Metsaline
postitatud 29.10.2009 16:15

Mis imeloom see metsküülik on??

Pille @ Nami-nami
postitatud 29.10.2009 20:09

Metsküülik = jänes (vrl kodujänes = küülik). Metsküülik on eesti keeles täiesti kasutuses olev sõna, mis sest, et harjumatu. Muide, kui Eestis on küülik kodus ja jänes metsas, Inglismaal elavad küülikud ka looduses.

Liblikas
postitatud 25.12.2010 17:19

Selle aasta jõululaual osutus tõeliseks hitiks ja kõikide lemmikuks! Pisikese omapoolse täindusena lisasin pannile küülikutükkide vahele kuivatatud aprikoose ja datleid. Lihtsalt suurepärane!