4 sl nisujahu
0.75 tl paprikapulbrit
0.25 tl soola
1.5 kg tükeldatud küülikut
Kaste:4 sl võid
1.75 dl apelsinimahla
1.5 tl apelsini riivitud koort
0.5 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed
2 viilutatud sibulat
1.75 dl kuiva valget veini
soola ja musta pipart
Sega jahu, paprikapulber ja sool, veereta küülikutükke jahusegus.
Kuumuta õli suurel pannil, pruunista lihatükid kergelt.
Sega ülejäänud ained (v.a. vein) väikeses potis. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning hauta 10 minutit tasasel tulel.
Laota küülikutükid madalasse ahjuvormi ühe kihina.
Sega vein kastmega ja vala kaste lihatükkidele. Küpseta 180-kraadises ahjus kuni küülik on pehme, aeg-ajalt kastmega niisutades.
Serveeri ahjukartulite ja hautatud roheliste aedviljadega.
"Rabbit à l'Orange" retsept on pärit "Pan-American Rabbit Science" veebilehelt.
Mis imeloom see metsküülik on??
Metsküülik = jänes (vrl kodujänes = küülik). Metsküülik on eesti keeles täiesti kasutuses olev sõna, mis sest, et harjumatu. Muide, kui Eestis on küülik kodus ja jänes metsas, Inglismaal elavad küülikud ka looduses.
Selle aasta jõululaual osutus tõeliseks hitiks ja kõikide lemmikuks! Pisikese omapoolse täindusena lisasin pannile küülikutükkide vahele kuivatatud aprikoose ja datleid. Lihtsalt suurepärane!
Apelsiniküülik