Lihapallid karrikastmes

Maitseküllane ja üsna kalorivaene indiapärane roog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Lihapallid:

500 g veisehakkliha või kodust hakkliha

1 riivitud väiksem sibul

2,5 cm riivitud ingverijuurt

2 peenelt hakitud küüslauguküünt

2 tl jahvatatud koriandriseemneid

0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl Cayenne'i pipart

punt värsket koriandrit või peterselli

Masala kaste:

1 sl päevalilleõli

2 peenelt hakitud sibulat

2 sl tikka masala karripastat

6 suurt tomatit või 400 g purustatud tomateid

300 ml köögiviljapuljongit

Serveerimiseks:

naan-leiba

Valmistamine

Nopi mõned koriandrilehed kaunistuseks, haki ülejäänud. 

Sega kausis veisehakkliha, sibul, ingver, küüslauk, vürtsid ja hakitud koriander omavahel. Vormi märgade käte abil u 30 lihapallikest ja pane need 30 minutiks külmkappi tahenema. 

Kastme jaoks kuumuta õli suurel praepannil. Lisa hakitud sibul ja prae 8 minutit, kuni sibul on pehme ja kuldne. 

Lisa tikka masala karripasta ja kuumuta minut aega, siis sega juurde tükeldatud tomatid ja köögiviljapuljong. Lase kastmel 15 minutit podiseda, kuni see veidi pakseneb.

Siis tõsta lihapallid kastme sisse ning lase neid 25-30 minutit podiseda, lihapalle aeg-ajalt kastmes pöörates, kuni need on kenasti küpsed. 

Puista peale hakitud petersell ja serveeri näiteks naan-leivaga. 

Nipid ja soovitused:

  • Ülejäägid võib kuni 3 kuuks sügavkülma panna. Serveerimiseks sulata ja siis kuumuta korralikult läbi. 
  • Roog ise on gluteenivaba, vajadusel serveeri naani asemel näiteks keedetud riisiga hoopis. 

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 19.05.2021 16:53

Oi, ma ise jäin väga rahule. Hakkliha oli M&M kodune, roheliseks oli aiast erinevad laugud + petersell. Tikka masala karripasta asemel oli mingi eestimaine "India karri pasta", mis sobis ka väga. Hirmus maitsev!!!