Sojaleemes kana (Malaisia)

Tõeline comfort food Malaisia moodi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 sl taimeõli

80 g ingverijuurt

1 kg kanapoolkoibi ja -kintse

Marinaad:

500 ml vett

170 ml light sojakastet

35 ml tumedat (dark) sojakastet või magusat kecap manis sojakastate

1 tl jahvatatud valget pipart

80 g tumepruuni suhkrut

1 tähtaniis

Lisaks:

8-8 keedetud muna (7 min 30 s)

2 sl seesamiõli

Garneeringuks:

viilutatud talisibulat või rohelist sibulat

Valmistamine

Koori ingver, lõika 5 cm pikkusteks laastudeks.  Eemalda kanatükkidelt nahk, kondid jäta sisse. 

Kuumuta õli potis, lisa ingveriviilud ja prae keskmisel kuumusel paar minutit. Kui ingver on aromaatne, lisa kanatükid ja marinaadiained. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase 30 minutit podiseda. Kaanega ära potti kata!

Koori keedetud munad ja lisa viimaseks 5 minutiks sojaleeme sisse. Siis keera tuli kinni, sega juurde seesamiõli. 

Serveeri. Soovi korral kaunista rohelise sibulaga. 

Nipid ja soovitused:

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 25.11.2020 12:56

Väga maitsev!