Teokarbipasta-bolognese

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g teokarbipastat (conchiglioni, pasta shells)

200 g mascarpone toorjuustu

250 g Mozzarella juustu

suurt punt värsket basiilikut

3 küüslauguküünt

parmesani juustu

Bolognese-kaste:

1 sl oliiviõli

1 peenelt hakitud sibul

1 hakitud varsseller

1 hakitud porgand

400 g veisehakkliha

2 hakitud küüslauguküünt

250 ml punast veini

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

3 loorberilehte

2 x 400 g konservitud purustatud tomateid

näpuotsaga suhkrut

1-2 tl palsamiäädikat

Valmistamine

Valmista esmalt bolognese-kaste. Kuumuta õli suurel ahjukindlal pannil. Lisa sibul, seller ja porgand, maitsesta kergelt soola-pipraga ja prae tasasel tulel umbes 20 minutit, kuni sibul on pehme ja kergelt kuldne. 

Lisa veisehakkliha, tõsta kuumust ja prae kümmekond minutit, kuni hakkliha pruunistub.

Lisa hakitud küüslauk, prae minut aega. 

Lisa vein ja kuumuta paar minutit, kuni vein kokku keeb.

Sega juurde tomatipasta, loorberilehed ja purustatud tomatid, samuti tomatipurgitäis vett. Hauta 1,5 tundi, alguses kaane all umbes tunnike, siis ilma kaaneta pool tundi. Bolognese-kaste peaks jääma pigem vedelapoolne.

Maitsesta soola, pipra, suhkru ja palsamiäädikaga. 

Keeda "teokarbid" soolaga maitsestatud vees al dente. Siis nõruta. 

Kuumuta ahi 200C (pöördõhuga ahi 180C). 

Suru mozzarella kahvli abil katki, sega juurde hakitud basiilik, küüslauk ja veidi musta pipart.

Sega bolognese-kaste läbi. Täida "teokarbid" mascarpone-seguga, siis aseta need bolognese-kastme sisse. 

Küpseta 20-30 minutit või kuni teokarbid on pealt kenasti kuldsed. Puista peale riivitud parmesani, kaunista mõne basiilikulehega. 

Nipid ja soovitused:

  • Vegetaarse versiooni jaoks asenda hakkliha hakitud šampinjonide ja purgitäie keedetud roheliste läätsedega.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR