200-400 g purk keedetud kondenspiima
400 g Kreeka jogurtit
Peale:200 g musti sõstraid
500-100 g suhkrut
Kaunistuseks:veidi maisihelbeid või praetud kaerahelbeid
Kui kasutad "tavalist" kondenspiima, siis keeda kinnist metallpurki veepotis tasasel tulel 1,5-2 tundi. Keedetud kondenspiima (nn dulce de leche) enam keetma ei pea.
Kreemi jaoks sega keedetud kondenspiim ja Kreeka jogurt ühtlaseks, jaota väikestesse magustoidupokaalidesse.
Pane (sulanud) marjad ja suhkur kaussi, hõõru puulusikaga segades, kuni suhkur on sulanud. Tõsta kreemi peale.
Kaunista nt karamelliseeritud kaerahelvestega või hommikusöögi-maisihelvestega vms.
Retsept on mugandatud siit.
Ma olen seda nüüd kolm korda külalistele pakkunud. Valmib üks-kaks-kolm ja kui kenasti pokaalist serveerida, siis jumala peen magustoit :) (Laisa variandi korral panen peale lihtsalt marju)
2.5h keetmisega jäi mul kondentspiim täiesti vedelaks
Sandra, kas vesi ikka kees, mitte ei olnud lihtsalt soe? Vesi peaks vaikse mulinaga keema, muidu tõesti kondenspiim ei paksene. Ja veelgi lihtsam - kasuta valmis keedetud kondenspiima, see on kõige mugavam variant.
Tõepoolest, imelihtne ja väga mõnus. Panin kondenspiima 190-grammise karbi, rohkem oleks küll liiast olnud.
Tere Kas pildil olev kondenspiim on keedetud või tavaline?
Liis, see on keedetud/karamelliseeritud, nii et peaks sobima!
kas tõesti 500 gr suhkrut?
Ei, muidugi 50-100g
Karamellikreem suhkruga hõõrutud mustade sõstardega
Imelihtne magustoit koosneb vaid neljast komponendist - keedetud kondenspiimast, Kreeka jogurtist, suhkrust ja marjadest. Väga magus, nii et serveeri väikestest magustoidupokaalidest.