Kaselehe-kookospiimajäätis

Väga põnev kevadine jäätis.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 ml Santa Maria Original kookospiima

2 dl värskeid tillukesi kaselehti või 2 sl METTÄ Birch Leaf kaselehepulbrit

2 sl mahemett või kasesiirupit või METTÄ Finnish Xylitol

0,5 laimi mahl

Valmistamine

Pane kookospiim, kaselehed, laimimahl ja mesi/ksülitool kannmikserisse ja töötle ühtlaseks seguks. Siis vispelda soovi korral veel õhulisemaks. 

Jaota pulgajäätisevormidesse, keskele puidust jäätisepulk. Pane sügavkülma. 

Kui jäätised on piisavalt kõvad, siis kasta plastvormid hetkeks kuuma vee sisse ja võta jäätised vormist välja. 

Nipid ja soovitused:

  • Ksülitool võib tundliku seedimisega inimestel põhjustada kõhulahtisust.
  • Võid mee asemel kasutada ka nt agaavinektarit või tavalist suhkrut - sel juhul sobib jäätis ka veganitele. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Merx
postitatud 25.06.2020 15:00

Nii põnev idee!!!