Kerala kalahautis

Kookospiimaga kalakarri India lõunaosast. Kasuta mintaid (ingl. k. pollock) või muud valge lihaga kala.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
35 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g basmatiriisi

1 sl päevalilleõli või muud taimeõli

2 viilutatud sibulat

2 hakitud küüslauguküünt

450 g tükeldatud tomateid

3 sl tikka karripastat

400 g kookospiima

4 x 150 g mintaifileed või muu valge kala fileed

väike punt koriandrit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika kalafilee 4 cm tükkideks. 

Kuumuta suures potis vesi keemiseni, keeda riis vastavalt pakendi juhistele. 

Samal ajal kuumuta suurel praepannil keskmisel kuumusel õli. Lisa sibulad ja prae tasasel tulel 5-10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni sibul pehmeneb ja kergelt värvi muudab.

Lisa küüslauk ja tomatid, prae 2 minutit. 

Lisa karripasta, prae veel 2 minutit. 

Lisa kookospiim ja kuumuta keemiseni. Lisa kalatükid ja kuumuta tasasel tulel 5-8 minutit, kuni kala on küps. 

Timmi maitse soola-pipraga parajaks, lisa hakitud koriander. 

Serveeri riisiga. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR