Araabia tomatihautis munaga / Shakshouka

Claudia Rodeni retsept araabia tomati-munaria shakshuka tegemiseks. 

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 punast või rohelist paprikat (lõika ribadeks)

3 sl külmpressitud oliiviõli või päevalilleõli

3-4 küüslauguküünt (viiluta)

4 keskmise suurusega tomatit (koori ja lõika neljaks)

soola ja musta pipart

4 muna

Soovi korral:

0.5 tl harissa pastat

2 sl kappareid

1 tl köömneid

1 soolatud sidrun

Valmistamine

Prae paprika suurel pannil mõõdukal tulel õlis pehmeks, sega aeg-ajalt. Lisa küüslauk ja kui küüslauk värvi muudab, lisa tomatid ja sool. Hauta, kuni tomatid on pehmed.

Löö munad ühekaupa tassi sisse katki, libista tervena hautise sisse. Maitsesta soola ja pipraga ja kuumuta, kuni munad on hüübinud.

(Soovi korral võid munad kergelt kastmega kokku segada).

Serveeri kuumalt leivaga.

Nipid ja soovitused:

  • Tuneesias lisatakse shakshoukale pool teelusikatäit harissat ja 1 tl köömneid, või 1 soolatud sidruni tükeldatud koor ja 2 sl kappareid.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 29.09.2012 14:30

Hoopis teistsugune shakshouka kui seni olen teinud/saanud, aga väga mõnus. Lisasin ainult peterselli veel ja rohkem harissat :)

Pille
postitatud 16.08.2021 14:11

Karima tegi sellise pildi:

Lemmi
postitatud 11.10.2015 09:04

Mina lisasin lõpus konservmaisi,mis tegi toidu magusamaks ja mõnusalt krõmpsuks.