Praetud kanamaks Liibanoni moodi

Vürtsidega praetud kanamaks on Liibanoni mezze-laual väga levinud. Kanamaksa tuleks kuumal pannil praadida nii kaua, et see jääks seest veel kergelt roosakas - liigsel kuumutamisel muutub maks tuimaks.
Värske koriandri, küüslaugu ja sidrunimahla lisamine praadimise lõppfaasis annab roale veidi särtsu.
Serveeri kuumalt või soojalt.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 sl oliiviõli

1 sibul

5 nelki

500 g kanamaksa

0.5 tl jahvatatud vürtspipart

0.25 tl purustatud musta pipart

meresoola

3-4 purustatud küüslauguküünt

1 sidruni mahl

2 sl hakitud värsket koriandrit

Valmistamine

Lõika kanamaksad väiksemaks (nt kaheks-kolmeks tükiks).

Koori sibul, torka nelgid sibula sisse. Kuumuta õli ja “nelgisibul” suurel praepannil mõõdukalt tugeval kuumusel.

Kui õli on kuum, siis lisa ettevalmistatud kanamaks ja prae 3-4 minutit aeg-ajalt segades.

Maitsesta vürtspipra-soola-pipra seguga. Lisa sidrunimahl ja hakitud küüslauk, sega läbi ning kuumuta minut aega.

Puista peale hakitud koriander ja serveeri.

Anissa Helou retsept, mugandatud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Elis
postitatud 23.02.2010 11:17

Maks on senini minu jaoks selline teisejärguline toiduaine olnud, aga tegelt tuleb lihtsalt tunnistada, et ma polnud lihtsalt enda jaoks seda õiget veel saanud. Tulemus on väga mahlane, suussulav (jah, just nimelt- maks ja sulab suus) ja lihtsalt taevalik!

Dee
postitatud 03.07.2010 23:29

Minu selle aasta suurim maitseüllatus. Ma pole kunagi maksa sidruni ja retseptis olevate maitseainetega maitsestanud ja tulemus oli niivõrd hea, et lausa sõnu ei jätku. Ülivõrdes maitsev! Kindlalt kordamisele minev retsept. :))

Mari-Liis
postitatud 01.02.2012 09:51

Toda mezze-maksa oli mul au nami Liibanoni-õhtul valmistada ja oli ikka hea amps küll!

Thredahlia
postitatud 01.02.2012 09:53

Pille, aitäh! Olen seda nüüd mitu-mitu korda korranud ja varieerinud - väga maitseb.

Piret64
postitatud 01.02.2012 09:56

Igati mõnus amps. Lihtne valmistada jõuab isegi mängleva kergusega lauale sättida pärast kiiremaid suusatiire. Järgmine kord jätan nelgid sibulasse torkimatta. Kuna kasutasin vürtspipra asemel 7 -vürtsi segu ( seal on ka nelk sees) tundus see etapp mittevajalik. Vürtsisegu panin ka tunduvalt rohkem, kui esialgses retseptis kirjas. Sibulatki võiks järgmine kord rohkem olla, see oli sööjate kommentaar.

karima
postitatud 21.02.2013 19:32

õhtuks teen seda endale,see on nii hea lisan palju peterselli ja kikerherneid nämma