Röstporgandi-hummus

Mõnus veganlik köögiviljaroog pühadeperioodil nautimiseks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt porgandit

400 g purk konservitud kikerherneid

1-2 küüslauguküünt

2 sl hakitud värsket peterselli

paar oksakest värsket tüümiani

poole sidruni mahl

3 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Peale:

granaatõuna seemneid

värsket tüümiani

oliiviõli

Valmistamine

Puhasta porgandid, lõika pikkupidi neljaks ja aseta ahjuvormi. Lisa küüslauguküüned ja tüümianioksad, vala peale 1 sl oliiviõli, maitsesta soola ja jahvatatud musta pipraga ning aseta 200*C ahju. Rösti umbes 30 minutit, kuniks porgandid on pehmed ja jumekad. Tõsta ahjust välja, lase jahtuda.

Pane jahtunud porgandid ja kooritud röstitud küüslauguküüned köögikombaini. Kurna kikerherned ja loputa jooksva külma vee all. Lisa nõrutatud kirkerherned porganditele. Puista juurde petersell, lisa sidrunimahl ning ülejäänud oliivõli. Töötle köögikombainis, kuni saad ühtlase massi.

Aseta hummus laiemasse kaussi, nirista peale oliivõli, puista peale granaatõunaseemned ning tüümianilehed ja serveeri.

Loe veel:

Mugandatud siit. Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 02.12.2019 10:09

Hästi mõnus!

Martiina
postitatud 03.12.2019 09:01

Mulle väga meeldis! Kindlasti teen jõululauale ka!

Tiina
postitatud 16.01.2020 20:26

Tõesti mõnus, selline mahe-magus maitse, ainult et talvised porgandid küpsesid ligi 50 minutit ja see mass ei tahtnud hästi kombainis ringi käia, liiga paks oli, lisasin vett ja veel sidrunimahla, lõpuks pärast tükki aega sain massi enam-vähem ühtlaseks.

An Ne
postitatud 18.02.2020 19:36

See on väga maitsev, olen juba mitu korda teinud.