1 keskmise suurusega spagetikõrvits
2 sl oliiviõli
1 sibul
2 sl võid
1,8 dl kreeka jogurtit
3 dl riivitud juustu -
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 200 C. Lõika kõrvits pikuti pooleks, eemalda seemned. Nirista peale 2 sl oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Aseta küpsetuspaberiga või fooliumiga kaetud ahjuplaadile, lõikepind all.
Lõika kanafileed horisontaalselt pooleks. Maitsesta soola-pipraga, aseta samuti ahjuplaadile. Küpseta umbes 45 minutit, siis tõsta kanasteigid ahjust välja.
Kontrolli kõrvitsa küpsust terava noaga, vajadusel küpseta seda veel umbes 15 minutit. Lase kõrvitsal veidi jahtuda, siis kraabi kahvliga kõrvitsa sisu pikkadeks ribadeks ja pane suurde kaussi.
Kanafileed lõika noa abil väikesteks tükkideks. Prae vahepeal hakitud sibul võis klaasjaks ja kuldseks.
Sega kausis spagetikõrvitsa sisu, kanalihatükid, praetud sibul, Kreeka jogurt, 2/3 riivjuustust. Maitsesta soola-pipraga ja sega läbi, siis tõsta kahe tühjaks kaabitud kõrvitsakesta sisse. Puista peale ülejäänud juust.
Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni juust on pealt kuldne.
Retsept siit.
Gratineeritud spagetikõrvits kanaga
Spagetikõrvits (ingl. k. spaghetti squash) on kõrvitsaliik, mille viljaliha muutub pärast küpsemist spagetisarnasteks ribadeks.