Ramen-muna

Sojamarinaadis munade rebud peavad olema veel poolvedelad! Jaapanis tuntakse neid 'ajitsuke tamago' või 'nitamago' nime all.

Kogus
2 tk
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt muna

2 sl sojakastet

2 sl mirinit ehk magusat riisiveini

3-6 sl vett

Valmistamine

Sega kausis sojakaste, mirin ja vesi. 

Kuumuta väikeses potis vesi keemiseni. Kui vesi keeb, siis võta munad külmkapist ja pane hästi ettevaatlikult kuuma vee sisse (nt tavalise või vahukulbi abil). 

Alanda KOHE kuumus tasase vulinani ning keeda mune täpselt 7 minutit. 

Siis võta munad vahukulbi abil veest välja ja pane kohe kolmeks minutiks jääkuubikutega jäävette. 

Koori seejärel munad ettevaatlikult ning pane marinaadi sisse. Jäta munad marinaadi sisse vähemalt üheks, aga soovi korral isegi 3-4 päevaks. Hoia külmkapis!

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari-sojakastet.

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 08.04.2020 11:48

Maitsesid väga head!