Pommulõõts

Hasselbacka kartulite järgi küpsetatud pommu e. baklažaan.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2,5 dl tomatikastet (nn Marinara kaste)

4 väikest pommut e. baklažaani (u 15 cm pikkuseid)

2 sl + 2 sl külmpressitud oliiviõli

110 g Mozzarella juustu või muud hästi sulavat juustu

4 sl basiilikupestot

1,25 dl Panko riivsaia

2 sl riivitud parmesani juustu

1 sl hakitud värsket basiilikut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 °C.

Jaota tomatikaste 22x33 cm ahjuvormi põhjale. 

Lõika iga pommu terava noaga peaaegu viiludeks ehk siis tee pommulõõtsad. Tõsta pommud ettevaatlikult ahjuvormi ja tee "lõõts" veidi lahti. Nirista 2 sl õli pommudele. Siis täida vahed mozzarella juustu ja pestoga. 

Kata vorm fooliumiga ja küpseta 45-55 minutit või kuni pommud on küpsed.

Sega Panko, parmesan ja ülejäänud 2 sl õli väikeses kausis. Eemalda pommudelt foolium ning jaota riivsaiasegu pommudele (võid lõõtsa sisse ka pressida natuke). 

Tõsta ahju temperatuuri ja küpseta kuuma grillelemendi all 2-4 minutit, kuni riivsaiasegu on kuldpruun ja krõbe. 

Puista peale hakitud basiilik ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR