Pannisõõrikud

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 muna

2,5 dl piima

2,5 dl nisujahu

2 sl suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl soola

50 g sulatatud võid

0,25 tl jahvatatud kardemoni soovi korral

Lisaks:

2,5 dl vahustatavat vanillikastet

200 g värskeid maasikaid

tuhksuhkrut

Valmistamine

Löö munad kaussi, lisa vähehaaval piim ja nisujahu ning vispelda ühtlaseks. Lisa suhkur, küpsetuspulber ja sool (ja kardemon). Viimasena sega juurde sulavõi. Lase tainal 20 minutit paisuda. 

Määri sõõrikupann hoolikalt võiga ja jaota sõõrikutainas vormi süvenditesse. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni sõõrikud on kenasti kerkinud ja küpsed. 

Lase sõõrikutel pannil jahtuda, siis tõsta välja. 

Serveerimiseks aseta sõõrikud vaagnale. Vahusta rõõsk koor, sega juurde tükeldatud maasikad ning tõsta maasika-vahukooresegu sõõrikute aukudesse. Sõelu peale tuhksuhkrut. 

Loe veel:

Retsept on Soome ajakirjandusest (pannaridonitsit)

LISA KOMMENTAAR