Kinoasalat arbuusi ja fetajuustuga

Siin on tervislik kinoa sobitatud salatisse koos mahlaka arbuusi ja soolaka fetaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g seemneteta arbuusikuubikuid

1,5 dl kinoaseemneid

2 lühikest kurki

125 g fetajuustu

1-2 šalottsibulat

pundike värsket basiilikut

Vinegrett:

pundike värsket münti

125 ml oliiviõli

80 ml valge veini äädikat

1 sl vedelat mett

0,5 sidruni mahl

soola ja musta pipart

Valmistamine

Loputa kinoa jooksva vee all. Vala potti 300 ml vett, lisa kinoa ja keeda umbes 15 minutit, kuni kinoa on pehme ja vesi imendunud. Sega kahvliga kohevaks ning lase jahtuda.

Lõika arbuus umbes 1,5 cm küljepikkusega kuubikuteks. Lõika kurgid pikuti neljaks, seejärel viiluta.

Lõika fetajuust u 1 cm kuubikuteks.

Koori ning seejärel viiluta šalottsibulad võimalikult õhukeselt.

Valmista vinegrettkaste: eemalda basliiku- ja mündlilehed vartelt, hali peenikeseks. Võta tühi klaaspurk, pane sinna hakitud ürdilehed ning vala juurde ülejäänud kastme komponendid. Keera purgile kaas peale ja raputa purki umbes 30 sekundit.

Salati kokkupanemiseks sega jahtunud kinoa arbuusikuubikute, kurgitükkide, fetakuubikute ning viilutatud sibulaga. Vala peale kaste, sega veelkord õrnalt läbi ning serveeri.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 26.06.2019 14:21

Maitsev salat, aga mulle meeldib ilma sibulata. Võiks ehk proovida marineeritud sibulaga?