Soolased sõõrikud lõhega

Põnevad küpsetatud SOOLASED sõõrikud! Algidee soomlaste Kinuskikissa blogist, Nami-Nami jaoks testis ja mugandas kasutaja Sonera.

Kogus
18 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g külmsuitsulõhet

1 väike punane sibul

2 muna

200 g hapukoort

1 dl õli

1,5 dl riivitud (Emmentali) juustu

musta pipart

3,5 dl nisujahu (210 g)

1,5 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

0,5 dl hakitud värsket tilli

Vormi määrimiseks:

õli

Peale:

riivitud (Emmentali) juustu

Valmistamine

Lõika külmsuitsulõhe väikesteks kuubikuteks. Peenesta sibul ja hauta hetk pannil tilgas õlis. Sega munad, hapukoor, õli, riivjuust ja pipar omavahel. Sega omavahel kuivained ja lisa munasegusse. Sega mikseriga. Viimasena sega juurde hakitud külmsuitsulõhe, sibul ja till.

Sega mass ühtlaseks ja pane pritsikotti.

Võita õrnalt sõõrikupanni pesad, riputa põhjale natukene riivjuustu. Lõika pritsikoti otsa umbes ø 2 cm auk. Pritsi tainas sõõrikupanni pesadesse.

Küpseta 200 kraadises ahjus 15-18 minutit.

Retsept ja foto: Nami-Nami kasutaja Sonera, algidee: Kinuskikissa

LISA KOMMENTAAR