Singapuri tšillikrabi

Kergem ja tervislikum variant armastatud Singapuri tänavatoidust.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 terve keedetud krabi (u 1 kg)

2 sl mahedamaitselist õli

3 hakitud küüslauguküünt

pöidlasuurune jupp ingverit peenelt hakituna

3 punast tšillit

4 sl ketšup

2 sl sojakastet

100 ml vett

peotäis hakitud koriandrit

2 viilutatud talisibulat

Serveerimiseks:

riisi või aurukukleid

Valmistamine

Valmista ette krbai - eralda sõrad, eemalda krabilt pealmine kest, lõika kere neljaks. Purusta sõrad ja jalad, nii et kaste jõuaks krabilihani. 

Haki 2 tšillikauna peenelt, lõika 1 viiudeks. 

Kuumuta õli suurel vokkpannil. Lisa küüslauk, ingver ja hakitud tšilli ja prae segades minut aega. Lisa ketšup, sojakaste ja vesi, sega läbi. 

Lisa krabitükid pannile, tõsta kuumust ja prae segades 3-5 minutit või kuni krabi on tulikuum ja kastmega koos. 

Sega juurde suurem osa hakitud koriandrist, talisibulast ja viilutatud tšillist. 

Tõsta köögitangide abil krabitükid vaagnale, kalla peale kaste ning kaunista ülejäänud koriandri, talisibula ja viilutatud tšilliga. 

Kõrvale paku riisi või bao-kukleid ning ohtralt servjette. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR