Mustika-toorjuustukook

Želatiiniga tarretatud toorjuustukook sisaldab nii mustikanektarit (nt Küllus ÖKO) kui ka mustikamarju.

Kogus
12 koogitükki
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

200 g Digestive-küpsiseid

75 g sulatatud võid

Kate:

6-8 želatiinilehte või 1,5-2 sl pulbrit

1 dl Küllus ÖKO metsmustikanektarit

250 g külmutatud metsmustikaid

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

600 g maitsestamata toorjuustu

1 tl vanilliekstrakti

75 g suhkrut

Kaunistuseks:

kultuur- või metsmustikaid

värskeid mündilehti

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud mustikaid, siis lase neil esmalt sulada. 

Põhja jaoks peenesta küpsised kas köögikombainis või pudrunuiaga tampides, siis sega sulatatud võiga. Suru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale (põhi kata esmalt küpsetuspaberiga või määri võiga). Pane vorm külmkappi ootama. 

Leota želatiinilehti külmas vees umbes 5 minutit. 

Kuumuta Küllus ÖKO metsmustikanektar väikeses potis auramiseni. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega ühekaupa kuuma mustikanektari hulka. 

Vahusta rõõsk koor. 

Suru mustikad kahvliga katki, sega mustikanektari hulka. 

Sega suures (mikseri)kausis toasoe toorjuust, suhkur ja vanillisuhkur omavahel. Lisa mustikad ja mustikanektar, seejärel sega õrnalt juurde vahustatud rõõsk koor. 

Kalla küpsisepurupõhjale ja lase vähemalt 4 tundi või kuni järgmise päevani külmkapis tarretuda. 

Enne serveerimist eemalda koogivorm ning libista kook serveerimisalusele. Kaunista rohkelt mustikate ning värske mündiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Digestive-küpsiseid.
  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba võid, toorjuustu ja vahukoort.
  • Kui soovid tugevamat kooki, siis võta 8 lehte/2 sl želatiini. Pildil olev kook on tehtud 6 lehe/1,5 sl želatiiniga. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR