Šokolaadi-popkornitort maasikatega

Põnev tarretatud toorjuustukattega tort, mille põhjaks on krõbe popkorni ja valge šokolaadi segu. Retsepti saatis kasutaja Sonera.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

1 l valmis popkorni e. paismaisi e. plaksumaisi

50 g võid

200 g valget šokolaadi

Täidis:

4 želatiinilehte

0,5 dl kontsentreeritud maasikamahla

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

250 g mascarpone toorjuustu

1 laimi mahl ja riivitud koor

1 tl vanillisuhkrut

Peale:

0,5 l maasikaid

Valmistamine

Valmista popkorn vastavalt pakendi juhistele - vaja läheb umbes liiter paisutatud popkorni. Noki maisiterad välja, nii et alles jääks vaid hele paismais. 

Mõõda potti või ja tükeldatud valge šokolaad. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni šokolaad on sulanud ja segu ühtlane. Sega hulka popkorn ja sega ühtlaseks.

Kata  Ø 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Kalla šokolaadi-popkornisegu vormi ja vajuta ühtlase kihina laiali. 

Pane želatiinilehed külma vette umbes 5 minutiks pehmenema, siis pigista kuivemaks. Kuumuta maasikamahl, siis sulata sinna sisse želatiinilehed.

Sega toasooja pehme mascarpone sisse želatiini-mahlasegu, riivitud laimi koor ja mahl ning seejärel vahustatud rõõsk koor. Kalla täidis popkornipõhjale, silu pealt ühtlaseks. 

Kata toidukilega ja pane külmikusse järgmise päevani tahenema.

Eemalda kook vormist ning siirda tordialusele ja kaunista maasikatega.

Nipid ja soovitused:

  • Magusama versiooni saamiseks kasuta soolase popkorni asemel magusat popkorni ja nirista maasikatele veel karamellikastet.
  • Kooki võib teha ka murelite või kirssidega - sel juhul kasuta kirsi- või murelimahla ja kaunista kirsside või murelitega.

Retsepti ja pildi saatis Nami-Nami kasutaja Sonera

LISA KOMMENTAAR