Baklažaanirullid

Pommurullid ehk baklažaanirullid itaaliapäraselt (Involtini di Melanzane). Sarnane populaarsele "Melanzane alla Parmigiana" roale, aga kihiti ladumise asemel on pommuviilud rulli keeratud.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 lühemat pontsakat pommut e. baklažaani (a 650-700 g)

6 sl taimeõli

soola ja musta pipart

2 hakitud küüslauguküünt

0,25 tl kuivatatud punet

näpuotsatäis tšillihelbeid

800 g purk konservitud terveid tomateid

1 suurem viil ciabatta't või Gruusia leiba

225 g täis- või poolrasvast ricotta juustu

50 g riivitud Pecorino Romano lambapiimajuustu

5 sl hakitud värsket basiilikut

1 sl sidrunimahla

Valmistamine

Lõika mõlemad pommud pikuti 1 cm paksusteks viiludeks - kokku peaksid saama 12 viilu. 

Aseta üks ahjurest altpoolt teisele siinile, teine u 20 cm kaugusele grillelemendist. Kuumuta ahi 180 C. 

Kata 2 ahjuplaati küpsetuspaberiga, piserda õliga. Laota pommuviilud ühekordse kihina ahjuplaatidele. Pintselda pommuviilud ühelt poolt õliga (kokku u 2,5 sl), siis maitsesta soola (u 0,5 tl) ja pipraga (u 0,25 tl). Pööra pommuviilud ümber ning korda ülejäänud 2,5 sl õli ning soola-pipraga. Tõsta plaadid ahju ning küpseta u 30-35 minutit, kuni pommuviilud on pehmed ja kergelt pruunistunud. Vaheta ahjuplaatide asukohta poole küpsetamise ajal. 

Võta ahjust välja ja lase 5 minutit jahtuda. Pööra spaatli abil pommuviilud ümber. 

Kuumuta grillelement.

Pommuviilude küpsetamise ajal kuumuta viimane supilusikatäis õli 30 cm läbimõõduga ahjukindlal ümmargusel pannil. Lisa küüslauk, pune, tšillihelbed ja 0,5 tl soola. Kuumuta segades umbes 30 sekundit. Lisa tomatid ja konservivedelik, suru tomatid puulusikaga katki. Tõsta kuumust ja kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ja lase umbes 15 minutit podiseda, kuni kaste on paksenenud. Kata pann kaanega ja tõsta kõrvale. 

Pane saiaviil köögikombaini ja peenesta. Sega saiapudi, ricotta, 2/3 riivitud Pecorino juustust, 4 sl basiilikust, sidrunimahl ja 0,5 tl soola väiksemas kausis. 

Tõsta küpsetatud pommuviilud enda ette, laiem ots enda poole. Määri igale viilule ricotta-segu, umbes 1/3 ulatuses. Keera õrnalt rulli ja aseta vormi tomatikastme sisse, liitekoht allpool.

Kuumuta roog keskmisel kuumusel keemiseni, lase 5 minutit podiseda. Siis tõsta vorm ahju ning kõpseta 5-10 minutit, kuni pommurullid on kenasti pruunistunud ning juust läbi kuumenenud. 

Võta ahjust välja, puista peale ülejäänud Pecorino ning lase 5 minutit seista. Puista peale viimane supilusikatäis basiilikut ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR