2 sl võid
3 sl oliiviõli
2 peenelt hakitud punast sibulat
4 sl konjakit või brändit (60 ml)
4 sl punase veini äädikat (60 ml)
4 sl heledat muscovado suhkrut
1 sl hakitud värsket tüümiani
350 g seafileed
0,5 pikka saia
Lõika pikk sai u 15 viiluks (u 6 mm paksusteks), tõsta ootele.
Sulata või ja 2 sl oliiivõli väikeses potis keskmisel kuumusel. Lisa peenelt hakitud sibul ning prae paar minutit. Lisa konjak/brändi, veiniäädikas, suhkur ja 1 tl tüümianist. Kuumuta segades umbes 2 minutit, kuni suhkur on lahustunud. Siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja lase umbes 30 minutit podiseda, kuni sibulamarmelaad on paksenenud ja vedelik peaaegu aurustunud. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.
Kuumuta ahi 220°C.
Maitsesta sealiha 1 tl soola, 1 tl pipra ja ülejäänud tüümianiga. Kuumuta ülejäänud oliiviõli praepannil tugeval kuumusel. Pane seafilee pannile ja pruunista ümberringi (u 4-5 minutit). Siis pane pann ahju ja küpseta umbes 12-15 minutit või kuni lihatermomeeter näitab 65,5°C. Tõsta liha lõikelauale, kata kergelt fooliumiga ja lase 5 minutit puhata.
Lõika liha õhukesteks viiludeks. Aseta igale saiaviilule veidi sibulamarmelaadi, siis tõsta peale sealihaviil ja serveeri.
Allikas: Williams Sonoma
Sealihakanapeed punase sibula marmelaadiga
Kasuta sealiha praadimiseks panni, mille saad pärast otse ahju panna.