Vürtsikad pähklid

Soolased-karrised röstitud pähklid sobivad hästi hõõgveini kõrvale.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

350 g pähkleid - nt

mandleid ja/ või kreeka pähkleid ja/ või sarapuupähkleid ja/ või india pähkleid

2 peenelt riivitud küüslauguküünt

2 sl palsamiäädikat

2 sl mahedamaitselist õli

2 sl pruuni suhkrut

0,5 tl karripulbrit

0,5 tl Cayenne'i pipart

soola

soovi korral kuivatatud tüümiani või rosmariini

Valmistamine

Võta kauss, kuhu pähklid ära mahuvad. Sega kausis omavahel kõik maitseained. Lisa pähklid ning sega kõik korralikult läbi.

Vala pähklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Rösti 165-kraadi juures 15-20 minutit, aegajalt segades ja jälgides, et pähklid liialt ei pruunistuks.

Lase enne serveerimist jahtuda.

Loe veel:

Idee Food Fashion Party blogist, retsepti tuunis ja pildistas Nami-Nami toimetaja Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 04.12.2018 10:16

Väga mõnusad! Küüslauk tekitas esialgu kõhklusi, aga sobib tegelikult väga hästi :)

Kaie
postitatud 09.12.2018 22:16

Õli on pähklite koguse kohta ikka väga palju, enamus jäi küpsetusnõu põhja ja ka maitseained ei hakkanud õli tõttu pähklitele külge. Järgmine kord prooviksin täiesti ilma õlita

Martiina
postitatud 20.12.2018 09:16

Oi, see maitses nii hästi! Kindlalt meie selle aasta jõululaual!