Mojito-moos

Liilia Raiki äge suvikõrvitsamoos laimi ja mündiga.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

30 g piparmündilehti

1 dl vett

3 kg rohelisi suvikõrvitsaid

3 laimi mahl ja riivitud koor

1,5 kg moosisuhkrut

1-2 tl sidrunhapet

Valmistamine

Keeda piparmündilehtedest u 1 dl veega tugev tõmmis. 

Pane suvikõrvitsakuubikud ja piparmünditõmmis potti, hauta suvikõrvitsakuubikud täiesti pehmeks. Püreesta saumikseriga ühtlaseks.

Lisa nüüd vähehaaval pidevalt segades laimimahl ja moosisuhkur. Keeda umbes 10 minutit, siis lisa riivitud laimikoor ja sidrunhape.

Jaota kuumalt steriliseeritud purkidesse, kaaneta ja hoia jahedas.

Loe veel:

Retsepti jagas toitumisnõustaja ja toidukoolitaja Liilia Raik.

LISA KOMMENTAAR

Silja Laht
postitatud 26.08.2018 09:32

Mojitos käib ju ikka rumm ka :)

LIILIA
postitatud 18.07.2020 14:36

no alkoholivaba versioonis ei käi :P aga rummi võid alati ka moosile lisada, kui soovid ja raatsid.

Tiina
postitatud 21.09.2023 10:52

Esimese hooga tundus nii võõra maitsega, aga siis sain aru, et see oli laim :) On tunda nii piparmünti kui ka laimi, aga suvikõrvitsamaitset küll mitte.

Keili
postitatud 03.10.2023 12:59

Suvikõrvits on suhteliselt maitsetu?! Vb selle pärast ?