Kõrvitsa-ebaküdooniakompott

Retsepti autor Lia Virkus kinnitab, et kinnisilmi süües meenutab see maitselt ananassikompotti :)

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat

100 g puhastatud ja ribadeks lõigatud ebaküdooniaid

3,5 dl vett

200 g suhkrut

Valmistamine

Keeda suhkrust ja veest siirup. Korja vaht ära.

Pane potti kõrvitsa- ja ebaküdooniatükid ning keeda tasasel tulel siirupis umbes 15‒20 minutit, et tükid jääksid pisut krõmpsuks.

Tõsta eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 08.10.2019 10:33

Omapärane, aga mitte halb. Mul oli muskaatkõrvits, ananassimaitset ei tuvastanud, aga võib-olla "tavalise" kõrvitsaga jääb maitse ananassisem.