Retsepti autor Lia Virkus kinnitab, et kinnisilmi süües meenutab see maitselt ananassikompotti :)
500 g puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
100 g puhastatud ja ribadeks lõigatud ebaküdooniaid
3,5 dl vett
200 g suhkrut
Keeda suhkrust ja veest siirup. Korja vaht ära.
Pane potti kõrvitsa- ja ebaküdooniatükid ning keeda tasasel tulel siirupis umbes 15‒20 minutit, et tükid jääksid pisut krõmpsuks.
Tõsta eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Omapärane, aga mitte halb. Mul oli muskaatkõrvits, ananassimaitset ei tuvastanud, aga võib-olla "tavalise" kõrvitsaga jääb maitse ananassisem.
Kõrvitsa-ebaküdooniakompott
Retsepti autor Lia Virkus kinnitab, et kinnisilmi süües meenutab see maitselt ananassikompotti :)