Kanakintsud musta küüslauguga

Tuntud USA koka Richard Blais'i retsept. Loe musta küüslaugu kohtalähemalt siit.  

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kondi ja nahaga kanakintsusid

soola ja musta pipart

1 dl nisujahu

2 sl tumedat seesamiõli

1 õhukeselt viilutatud sibul

3-4 hakitud musta küüslaugu küünt

10 cm jupp ingverijuurt peenelt hakituna

4 sl sojakastet

4 sl ananassiäädikat või valge veini äädikat

2 sl pruuni suhkrut (nt hele muscovado)

2 loorberilehte

Serveerimiseks:

1 l aurutatud riisi

Valmistamine

Maitsesta kanakintsud soola-pipraga, siis veereta jahus ja lase mõned minutid seista. 

Võta suur kaanega pott ning kuumuta selles 1 sl õli. Lisa sibul, must küüslauk ja ingver ning kuumuta segades 3-4 minutit, kuni sibul pehmenema hakkab. 

Lisa ülejäänud õli ning seejärel kanakintsud, nahapool allpool. Lase 3-4 minutit küpseda, siis pööra kanatükid ümber ja pruunista ka teiselt poolt. 

Lisa sojakaste, äädikas, suhkur, loorberilehed ja 4 sl vett. Sega õrnalt läbi, siis maitsesta soola-pipraga. 

Kata pott kaanega ning hauta kanakintsusid tasasel tulel umbes tund aega. Vajadusel tõsta või alanda kuumust, et roog tasakesi podiseks, vajadusel lisa paar supilusikatäit vett. 

Jaota riis madalatesse kaussidesse, tõsta peale kanakintsud koos leemega. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit, retsepti testis Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 11.06.2018 15:43

Kasutasin kanakoibi ja sobis väga hästi. Kaste jääb imeline. Minu arvates lausa piduroog! Must küüslauk annab üllatavalt palju maitset selle koguse kohta. Soovitan igaljuhul!