Teevi majoneesi-banaanimuffinid

Need toekad majoneesi-banaanimuffinid kreemja maapähkli-majoneesikattega sobivad ideaalselt praegu õues valitseva pakasega maiustamiseks ja energia saamiseks. Ja ähvardatakse ju veelgi jäisema ilmaga, nii et ahi sooja ja küpsetama :)
Teevi valmistas need gluteenivabad muffinid mõeldes EV100 sündmustele.

Kogus
6 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Muffinid:

2 suurt küpset banaani (u 300 g)

1 kergelt klopitud muna

100 g Hellmann's Original majoneesi

130 g kaerajahu

30 g suhkrut või ksülitooli

1 tl vanilliekstrakti

1 tl söögisoodat

1 tl soola

Maapähkli-majoneesikate:

35 g Hellmann's Original majoneesi

15 g kreemjat maapähklivõid

50 g valget šokolaadi

10 g PB2 maapähklivõipulbrit

Valmistamine

Määri muffinivormi pesad rasvainega (kui kasutad silikoonvormi, ei ole seda vaja teha).

Purusta banaan kahvliga ja lisa ülejäänud koostisosad. Sega kokku, kuid ära sega üle. Täida muffinivormid ja küpseta 175 kraadi juures 25 minutit.

Muffinid on valmis, kui küpsetise sisse torgatud tikk tuleb puhtana välja. Lase vormis u 10 min seista, seejärel eemalda vormist ja lase jahtuda.

Kuni muffinid on ahjus, valmista glasuur. Selleks soojenda potis madalal kuumusel majonees ja maapähklivõi ning lisa šokolaaditükid. Keera kuumus kinni ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Viimasena lisa maapähklivõipulber. Jahuta ja lase külmas taheneda. Seejärel vahusta segu umbes 5-10 minutit.

Täida pritskott kreemiga ja kaunista muffinid. 

Nipid ja soovitused:

  • Võid valmistada ka keeksina, sel juhul küpseta u 50 minutit.
  • Kui soovid lahjemat tulemust, sobib ideaalselt kasutada ka Hellmann's light majoneesi. Sellisel juhul lisa 50-100 g rohkem jahu :) .
  • Kui banaanid on väga küpsed, siis ei ole magustajat vaja lisada.

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami kasutaja Suzlik, kes koostab retsepte ka Marian Fitness jaoks ning kelle toidupiltidega saate end kursis hoida Instagrami kaudu (Teevi food). Konkreetne retsept valmis koostoos Hellmann'siga. 

LISA KOMMENTAAR