Praetud riis kimchi'ga

Koreapärane comfort food.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

5 dl jahtunud keedetud riisi

3 sl rapsiõli või viinamarjaseemneõli

punt mugullauku (garlic chives)

1 sibul

120 g veisefileed

1 sektor Pekingi kapsast kimchit

1 muna

3 sl sojakastet

1 sl röstitud seesami õli

1 sl röstitud seesamiseemneid

1 talisibul

Serveerimiseks:

1-2 praetud muna (nn härjasilm) soovi korral

Valmistamine

Praetud riisi valmistamiseks on vaja eelmisel päeval keedetud riisi - värskelt keedetud riisis on liiga palju niiskust ning see jääb panni külge kinni. 

Pane 5 dl külma riisi kaussi. Pane kummikindad kätte, kalla peopessa 1 sl õli ja siis mudi õliste kinnastega riisi, nii et riisiterad eralduksid ja õliseks saaksid. 

Haki mugullauk, pane väikesesse kaussi ja tõsta ootele. Koori sibul ja haki hästi peeneks, peaaegu riisiterasuuruseks. Haki veiseliha väikesteks kuubikuteks, pane kaussi ja tõsta ootele. 

Aseta kimchi lõikelauale, lõika ära kõva südamik ja viska minema. Eralda kapsalehed, laota üksteise peale ja haki väikesteks kuubikuteks (kimchi-kuubikud peaksid olema suuremad, kui ülejäänud ained). Pane kaussi ootele. 

Kuumuta vokkpann tugeval kuumusel, kuni suitsemiseni. 

Samal ajal kuumuta väike praepann, lisa 0,5 sl õli. Löö muna pannile katki, maitsesta näpuotsatäie soolaga. Prae 1-2 minutit - munakollane peaks jääma seest poolvedel. 

Kui vokkpann on kuum, lisa 1 sl õli ja veiselihakuubikud. Maitsesta näpuotsatäie soolaga, aga ära liha sega.

30 sekundit hiljem, lisa hakitud sibul ning tükeldatud kimchi. Prae segades 30 sekundit, siis lükka segu vokkpanni ühte serva.

Nüüd lisa vokkpannile riis, suru see vastu panni ühtlase kihina. Maitsesta kergelt soolaga ja lase umbes 30 sekundit küpseda. 

Siis tõsta spaatliga kimchi-sibulasegu riisi peale, prae minut aega. Lisa hakitud mugullauk ja lase veel 30 sekundit kuumeneda - selle aja jooksul peaks riis alt kergelt krõbeda kihi moodustama. 

Nüüd sega spaatliga kõik korralikult läbi, nii umbes 30 sekundit. 

Lükka praetud riis panni ühte serva, kalla pannile sojakaste ja lase sel kergelt kokku keeda. Siis sega jälle kõik korralikult läbi.

Lisa pannile seesamiõli, enamus seesamiseemnetest ning pool hakitud talisibulast. Sega läbi. 

Tõsta vokkpann tulelt ning jaota praetud riis kaussidesse. Tõsta igale portsjonile peale praetud muna (Härjasilm). Puista peale ülejäänud roheline sibul ja seesamiseemned ning serveeri kohe. 

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR