Vürtsikas seene-oahautis

Seentega "chili sin carne", kuhu võib lisada erinevaid šampinjone.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
35 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

1 sl jahvatatud vürtsköömneid

1 sl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl tšillipulbrit

500 g puhastatud väikeseid ja/või pruune šampinjone ja/ või Portobello seeni

2 viilutatud küüslauguküünt

400 g konservitud purustatud tomateid

400 g purk konservitud punaseid ube

soola ja musta pipart

Lisandiks:

4 sl hapukoort

0,5 laimi mahl ja riivitud koor

Serveerimiseks:

keedetud basmatiriisi ja

metsikut riisi

Valmistamine

Kuumuta pannil õli, lisa vürtsid. Prae minut aega tasasel tulel, siis lisa tükeldatud seened ja prae tugevamal kuumusel 2-3 minutit. Lisa viilutatud küüslauk ja prae veel minut aega. 

Lisa tükeldatud tomatid (ja poole tomatipurgijagu purgiloputusvett) ning konservoad. Maitsesta soola-pipraga, siis kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ning lase umbes 20 minutit podiseda, kuni hautis on paksenenud. 

Sega väikeses kausis hapukoor, riivitud laimikoor ja laimimahl omavahel.

Serveeri seene-oahautist basmati ja metsiku riisiga, peale nirista hapukooresegu. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Olive.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 16.09.2017 17:15

Suhteliselt maheda maitsega seeneroog, mis tõesti annab chili con/sin carne'le sarnase maitseelamuse.