1 keskmise suurusega spagetikõrvits
1 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
6 viilu suitsupeekonit
1 sl punase veini äädikat
1 sl vahtrasiirupit
150 g beebispinatit
60 g pehmet kitsejuustu
Kuumuta ahi 200°C. Kata servaga ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Lõika spagetikõrvitsal mõlemast otsast ca 1-1,5 cm jupp ära, viska minema. Lõika spagetikõrvits seejärel 2,5 cm viiludeks, uurista seemnetega osa seest välja. Piserda ahjuplaadile õli ja pane saadud "rõngad" ahjuplaadile. Maitsesta soola-pipraga ja piserda ka pealt õliga, siis pööra ringi ja maitsesta ka teiselt poolt soola-pipraga.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni spagetikõrvitsad on pehmed. Tõsta ahjust välja ja jäta ca 10 minutiks jahtuma.
Kuumuta suur praepann keskmisel kuumusel, lisa tükkideks lõigatud peekoniviilud. Prae keskmisel tulel aeg-ajalt segades umbes 2 minutit, kuni peekonitükid hakkavad pruunistuma. Alanda kuumust ja prae veel umbes 5 minutit, kuni peekon on krõbe.
Kui peekon on krõbe, siis tõsta jälle kuumust ning kalla pannile veiniäädikas. Sega, siis alanda kuumust ja lisa pannile vahtrasiirup. Sega läbi, siis sega juurde spinatilehed ja kuumuta, kuni spinat "närtsib". Keera tuli kinni ja jäta pann soojale pliidiplaadile.
Eemalda veidi jahtunud spagetikõrvitsaratastelt koor, siis eralda kõrvits kahe kahvli või käte abil "spagettideks". Valmis "spagetid" lisa pannile. Kui kogu kõrvits on lisatud, siis lisa pannile ka kitsejuustutükikesed ja sega läbi.
Jaota kahele taldrikule ja serveeri kohe.
Allikas: BuzzFeed
Spagetikõrvits peekoni, spinati ja kitsejuustuga
Madala süsivesikusisaldusega põnev köögiviljaroog.