Juustu-kanakotletid

Mahedamaitselised mahlakad kotletid meeldivad hästi lastele ning sobivad jahtunult võileibade tegemiseks.

Kogus
u 20 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g hakitud kanafileed või kanahakkliha

150 g riivitud juustu

2 muna

5 sl nisujahu või speltajahu

5 sl majoneesi

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kui kasutad värsket kanafileed, siis haki see terava noaga väikeseteks tükkideks. Kanahakkliha pane lihtsalt kaussi.

Sega juurde riivitud juust, munad, sool-pipar, jahu ja majonees. Sega ühtlaseks, võimaluse korral lase hakkmassil tunnike-kaks maitsestuda. 

Kotlettide praadimiseks kuumuta mittenakkuval praepannil veidi õli keskmiselt tugeval kuumusel. Võta kahe supilusika või nt "jäätisekulbi" abil hakkmassi ning tõsta pannile. Vajuta spaatliga veidi lamedamaks ning prae 2-3 minutit ühelt ja 2-3 minutit teiselt poolt, kuni kanakotletid on kenasti läbi küpsenud ja kuldpruunid. 

Serveeri mõne hapukoore- või majoneesidipiga (pildil on vene kaste). 

Nipid ja soovitused:

  • Vali "puhas" kanahakkliha, mitte juba maitsestatud hakklihasegu. 
  • Algretseptis kasutati riivitud Mozzarella juustu, me kasutasime "tavalist" riivjuustu (Saaremaa riivitud juust) ja see töötas väga hästi.
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta maisijahu või kartulitärklist või riisijahu hakkmassi sidumiseks. 

Inspiratsioon: Natasha's Kitchen blogi, retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 06.07.2017 14:49

Lastele väga meeldisid ja valmistamine oli väga lihtne. Kasutasin kanahakkliha (100% kanaliha) ning Saaremaa riivjuustu.

Siiri Salumägi
postitatud 07.07.2017 10:58

Väga head!

Aiwike
postitatud 11.07.2017 14:17

Kiidan retsepti! Mina lisasin ka peenral leiduvaid ürte- ühele osale basiilikut, teisele tüümiani ja kolmandale salveid ja kõik maitsesid väga hästi. Oli 3 hindajat ja kõigile maitses erinev ürt :) Soovitan proovida!

Hexy
postitatud 17.09.2018 22:31

Väga maitsev.

katsie
postitatud 09.10.2019 19:54

Väga head ja mahlakad. Majoneesi asendasin hapukoorega.