Nõgesepüreesupp

Nopi igalt nõgesetaimelt vaid 4-5 väiksemat pealmist lehte - need on maitsvaimad.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
50 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

1 suur või 2 väiksemat porrut

100 g noori nõgeselehti

4 kartulit

1 l köögivilja- või kanapuljongit

1 dl kohvikoort või vahukoort

soola ja musta pipart

Kaunistuseks:

hakitud värsket murulauku

Valmistamine

Haki porru valge ja heleroheline osa (tume osa jäta näiteks puljongi keetmiseks, seda siin vaja ei lähe). Loputa nõgeselehed hoolega.

Kuumuta poti põhjas või, siis lisa porru ja prae mõned minutid. Koori kartulid, lõika väiksemateks tükkideks ning lisa potti. Maitsesta kergelt soolaga. 

Kalla peale puljong. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel umbes 25 minutit, kuni kartulid on peaaegu pehmed.

Lisa pestud nõgeselehed, kuumuta veel 4-5 minutit. 

Püreesta supp kannmikseris või saumikseriga, siis pane uuesti potti ja timmi maitse soola-pipraga parajaks. Sega juurde rõõsk koor, kuumuta läbi ja serveeri.

Kaunistuseks lisa igale supiportsjonile veidi hakitud murulauku. 

Nipid ja soovitused:

Nami-Nami Pille retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed (märts 2017), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 19.05.2022 18:54

Tegime Viimsi päevakeskuse eakate kokandusringis "Hõbekulp". Keegi polnud varem nõgeseuppi söönud ja kõigile meeldis väga.